O bezplatný kurz sebaobrany prejavilo záujem 170 Popradčaniek

24.02.2007 Poprad

Poprad 24. februára (TASR) - Záujem o bezplatný kurz sebaobrany, ktorý ponúklo Popradčankám vedenie mesta, prejavilo 170 žien a dievčat. Presne toľko prihláš...
Poprad 24. februára (TASR) - Záujem o bezplatný kurz sebaobrany, ktorý ponúklo Popradčankám vedenie mesta, prejavilo 170 žien a dievčat. Presne toľko prihlášok eviduje doposiaľ Mestská polícia. Jej náčelník Jaroslav Marušin spresnil, že kurz potrvá desať týždňov a záujemkyne sa prvýkrát stretnú už v pondelok 26. februára v hale Arény Poprad. Dozvedia sa podrobnosti o organizácii kurzu a prostredníctvom videoprojekcie aj o základných princípoch sebaobrany.

Podľa primátora mesta Antona Danka záujem o kurz prejavili aj ženy, ktoré nemajú v Poprade trvalý pobyt. \"Potvrdili sa tým naše zistenia, že ženy a dievčatá sa cítia byť najviac ohrozenou skupinou obyvateľov. Najčastejšie bývajú napádané vo večerných hodinách, keď prichádzajú domov z práce, \" povedal.
Súčasťou nácviku budú postupy správania sa v krízových situáciách, ale napríklad aj spôsob sebaobrany s využitím bežných predmetov, ktoré tvoria obsah vari každej dámskej kabelky.
 

Vyberte región